Vloerkleed schoonhouden

Heerlijk die sfeervolle tijd wanneer de dagen korter worden en dan bijvoorbeeld s’ avonds even op een vloerkleed voor de openhaard een drankje nemen. Een vloerkleed maakt uw woning af en nodigt uit om in de gezellige zithoek plaats te nemen. Zorg met aandacht voor een goede verzorging van uw vloerkleed. Een vloerkleed schoonhouden is belangrijk.

Een vloerkleed schoonhouden verlengt de levensduur

Als je het vloerkleed regelmatig schoonmaakt, gaat het langer mee en het scheelt aanzienlijk in dure schoonmaakmiddelen. Voorkomen is beter dan genezen, goed onderhoud is eenvoudig. Heeft u weleens rode wijn tijdens een feestje op een nieuw tapijt geknoeid? Iedereen roept adviezen door elkaar heen. Maar wie moet u nu geloven?
vloerkleed schoonhouden

Tips om een vloerkleed schoon te houden

vloerkleed schoonhoudenEen vloerkleed schoonhouden doet u door vervuiling zoveel mogelijk te voorkomen.Door altijd direct en adequaat te reageren.

Stofzuig uw vloerkleed regelmatig met het juiste daarvoor geschikte gladde mondstuk. Heel rustig over het vloerkleed gaan en laat de stofzuiger het werk doen. Door te hard of te snel stofzuigen lijkt het vloerkleed schoon, maar is dat meestal nog niet.

Wanneer er een vloeistof, dus ook rode wijn geknoeid wordt, neem dan een schone witte handdoek, maak deze nat en leg de natte, niet druipende, handdoek op de verse vloeistofvlek. Nu ontstaat er een natuurlijke zuigende werking. De geknoeide vloeistof zal in de natte handdoek omhoog gezogen worden. Herhaal deze behandeling totdat er niets meer te zien is van de geknoeide vloeistof in de witte handdoek.

Wanneer er een vaste substantie geknoeid wordt, schep dan eerst de vaste substantie met een lepel van het vloerkleed. Voor de verdere behandeling van de vlek is een goede vlekkenwijzer nodig die inzage geeft in de behandeling van diverse soorten vlekken zoals bijvoorbeeld vet of inkt.

Een vloerkleed schoonhouden ook als het niet vuil is

Een vloerkleed schoonhouden is iets wat dagelijks bij gehouden moet worden. Stofzuigen is echt belangrijk. Hoe minder vuil zoals zand en stof in het vloerkleed bevindt, hoe minder kans er voor vervuiling is om zich te kunnen vastzetten aan de tapijt vezels.

Gratis persoonlijk advies

De meeste vlekken zijn eenvoudig te verwijderen, maar vlekken die niet goed zijn behandeld – omdat er niet het juiste schoonmaakmiddel is gebruikt kunnen onherstelbare beschadigingen achterlaten. Vraag dan ook altijd even advies. Wij helpen u graag.

 

 

3 gedachten over “Vloerkleed schoonhouden

  1. Kiki Wals

    Zeer nuttige informatie! Ik heb net een duur tapijt gekocht en zekerlijk moet ik nu ervoor zorgen dat ik het goed onderhoud 😉 Maar ik had helemaal geen idee dat dat iets is om dagelijks te doen! Ik denk dat als ik ooit wat vlekken erop zal zetten zal ik toch voor een professioneel advies vragen om de situatie niet te verslechteren 🙂

  2. Emma

    Bedankt voor de goede tips voor het onderhouden van een tapijt. Mijn man heeft net een nieuwe kantoorruimte, waar een tapijt ligt. Wij willen dit tapijt natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Het is een goede tip om iedere dag te stofzuigen, al denk ik wel dat wij dat niet naast ons werk kunnen doen. Misschien gaan we wel op zoek naar professionele schoonmaakdiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *