Tapijt schoonmaken? Gebruik deze tips!

Tapijt schoonmaken tipsJe huis grondig poetsen tijdens de schoonmaak is een heel karwei. En als je het helemaal goed wilt doen, hoort daar ook het tapijt bij. Dat lijkt misschien een onoverkomelijke klus, maar het hoeft niet zo te zijn. Je kunt zelf aan de slag gaan of het door een specialist laten doen. Hoe dan ook, met onze tapijt schoonmaken tips weet je meteen wat de mogelijkheden zijn. En zo kun je makkelijker de keuze maken of je dit werkje zelf aanpakt of niet.

Tapijt schoonmaken tips: zelf aan de slag

Als je beslist om zelf je tapijt te reinigen, kun je maar beter goed geïnformeerd zijn. Een gewaarschuwd man of vrouw is er immers twee waard. Dit zijn onze tips voor wie het zelf wil doen:

Gebruik professioneel materiaal

Als je zelf je tapijt gaat schoonmaken, moet je zorgen voor het juiste materiaal. Even gewoon stofzuigen is niet voldoende om een écht schoon tapijt te krijgen. Als je het grondig wilt doen, huur je beste een sproei-extractiemachine. Deze machines zijn erg duur, en sommige verhuurders durven weleens apparaten van mindere kwaliteit te verhuren. Zorg dus dat je waar krijgt voor je geld. Kijk vooral even na of het sproeigedeelte en het zuiggedeelte naar behoren werken. Anders loop je het risico dat je na de behandeling schimmel krijgt in je tapijt.

Zorg voor de juiste producten

Tapijt schoonmakenHou bij het kiezen van een reinigingsmiddel altijd rekening met het materiaal waarvan je tapijt is gemaakt. Probeer het product ook even uit op een onopvallend stukje. Als daar geen problemen zijn, kun je het reinigingsmiddel zonder problemen op de rest van het tapijt aanbrengen.

Tapijt schoonmaken: tips om problemen te voorkomen

 • Stofzuig je tapijt grondig voor je begint met de sproei-extractiemachine.
 • Breng het reinigingsmiddel aan met een aparte drukspuit. Gebruik hiervoor niet de reinigingsmachine.
 • Borstel het product in en behandel het met warm water. Zorg ervoor dat je het tapijt niet té vochtig maakt, anders heb je kans op schimmel.
 • Kijk goed na hoelang het product moet inwerken!
 • Check na het wegzuigen van het product en het water of het tapijt niet te vochtig meer is.

Toch nog problemen?

 • Ook al volg je al onze tapijt schoonmaken tips, er kan toch altijd nog iets fout gaan. Dit zijn de meest voorkomende moeilijkheden en hun oorzaak:
 • Het tapijt gaat stinken omdat het te vochtig is geworden.
 • Er zijn vlekken ontstaan doordat de onderlaag heeft afgegeven.
 • Het tapijt wordt erg snel weer vuil omdat het reinigingsproduct onvoldoende is uitgespoeld.
 • Tapijt laten schoonmakencontact met ons op of laat hieronder een bericht achter.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *