Vieze geur uit tapijt verwijderen doe je zo!

vieze geur uit tapijt verwijderenVieze geurtjes in huis kunnen bijzonder onaangenaam zijn. Ze zorgen niet alleen voor overlast, maar kunnen je ook een onbehaaglijk gevoel bezorgen. Als die geur dan ook nog eens uit je tapijt blijkt te komen, is het helemaal naar. Gelukkig zijn is er een oplossing voor dit probleem. Met deze tips kun je zonder problemen vieze geur uit tapijt verwijderen!

Oorzaken van geurtjes

Veel onaangename geuren worden veroorzaakt door een tekort aan ventilatie. Onze huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd, dat vieze geurtjes simpelweg blijven hangen. Denk daarbij niet alleen aan de geur van huisdieren of nicotine, maar ook aan bijvoorbeeld schimmels en uitwerpselen van huisstofmijt.

Deze laatste zijn vaak amper merkbaar, maar ze zorgen wel voor een ongezond leefklimaat in je woning. Een geurverwijderaar is een verleidelijke optie, maar helaas neemt dit het probleem niet weg. De stank wordt weliswaar gemaskeerd, maar niet aangepakt.

Vieze geur uit tapijt verwijderen met zuiveringszout

Eenvoudige middeltjes zijn vaak de beste. Zo is zuiveringszout een prima oplossing voor het vieze geur uit tapijt verwijderen. En bovendien ook minder schadelijk voor uw gezondheid en voor het milieu dan het gebruik van agressieve chemicaliën. Dit product is goedkoop, makkelijk in gebruik én veilig voor huisdieren en mensen.

 1. Stofzuig je tapijt grondig, zodat vuildeeltjes en vezels verwijderd zijn. Zorg dat er daarna niet meer op het tapijt gelopen wordt. Als dat niet mogelijk is, kun je het tapijt in secties opdelen en stuk per stuk schoonmaken.
 2. Vieze geur uit tapijt verwijderen doe je met voldoende zuiveringszout. Besprenkel de plek dus royaal, want het volledige oppervlak moet bedekt zijn. Wanneer je de normale kleur van je tapijt niet meer ziet, ben je klaar.
 3. Schrob nu het zuiveringszout goed in het tapijt. Gebruik daarvoor een droge borstel of spons, zodat het zout diep in het tapijt kan doordringen. Dit is vooral belangrijk bij hoogpolig tapijt. Je wilt er zeker van zijn dat het zuiveringszout letterlijk elk deel van het tapijt bedekt. Als je vreest dat je het tapijt zou beschadigen, gebruik dan een oude sok of een vod.
 4. Controleer de oppervlakte. Als je een plekje ziet dat nog niet bedekt is, besprenkel het dan alsnog met zuiveringszout.
 5. Laat het zuiveringszout nu een nacht tot 24 uur inwerken en de geuren absorberen, zonder op het tapijt te stappen. Hoe langer je wacht, hoe meer succes je zult hebben bij het vieze geur uit tapijt verwijderen.
 6. Verwijder het zuiveringszout met een stofzuiger. Doe dit rustig en secuur, zodat je zeker alles verwijdert. Stofzuig elk stuk meermaals tot alles schoon is.

Enkele extra tips:

Moderne kamerOm te voorkomen dat het zuiveringszout gaat klonteren, kun je het in een strooibus doen. Op die manier is het makkelijker om het gelijkmatig over het tapijt te verdelen. Onthou zeker ook dat vieze geur uit tapijt verwijderen het best lukt met vers zuiveringszout, omdat dit de geuren beter absorbeert dan zout dat al een tijdje bewaard wordt.

Vraag het aan een expert!

Heb je geen zin in dit hele gedoe, maar wil je wel een schoon en lekker ruikend tapijt? Dan je ook ook een expert vragen om het voor jou te doen. Bij Tapijtreiniging-Nederland kennen we het klappen van de zweep. We gebruiken daarvoor 2 methodes: de ozonmethode en de enzymenmethode.

 • Bij de ozonmethode wordt je tapijt behandeld met ozon, een desinfecterend gas. De chemische reactie met het gas neutraliseert de onaangename geurtjes, die volledig verdwijnen! Bovendien is deze methode ook nog goed voor het milieu: ozon verandert na de behandeling in zuurstof!
 • Ook bij de enzymenmethode wordt er een einde gemaakt aan vieze geurtjes, in plaats van ze te verbloemen. De speciale enzymen breken de geurmoleculen af, en zorgen ervoor dat vieze geurtjes uit tapijt verwijderen een koud kunstje wordt.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte!

4 gedachten over “Vieze geur uit tapijt verwijderen doe je zo!

 1. Sgaron

  Dag,
  Ik heb groot hoogpolig handgemaakt marrokkaans tapijt dat naar kameel oid stinkt. In Marokko gekocht.
  2-3 meter ongeveer.
  Wat zijn de kosten voor reiniging?

  Tevens een simpel lichtroze fabriekstapijt van Made van 180×230 waar vlekjes op zitten.

  Ik hoor het graag!
  Dank, groet, sharon

 2. Mülders

  Beste,
  Moet het zuiveringszout dan nog worden aangelengd met water, of mag het zo over het tapijt worden uitgestrooid?
  Bij de kruidvat is het ook te vinden als baking soda, kan ik dit gebruiken?
  Bij voorbaat dank.
  Groet,
  Miguel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *