Rooklucht verwijderen uit tapijt

rooklucht verwijderenAls er regelmatig gerookt wordt in je huis, dan kan een tapijt na een tijdje behoorlijk gaan stinken. Ben je zelf een roker? Dan valt het jou misschien niet zo erg op, maar niet-rokers kunnen er wel veel last van hebben. Rooklucht verwijderen uit je tapijt moet dan ook echt een keertje gebeuren om je interieur gezellig en fris te houden.

Vergis je niet het kan nog een heel karwei zijn, vooral als er lang is gerookt en de geur diep in het tapijt zit. Gelukkig zijn er experts om je daarbij te helpen!

Rooklucht verwijderen: een klus voor experts

Wanneer je tapijt maar een klein beetje naar rook ruikt is het misschien mogelijk om de geur weg te krijgen door goed door te luchten. In veel gevallen is rooklucht verwijderen helaas wel wat moeilijker. Om je tapijt weer helemaal fris en geurvrij te krijgen, kun je het beste specialist inschakelen. Die weten wat er moet gebeuren en zorgen dat alles weer fris ruikt. Bij Tapijtreiniging-Nederland.nl maken we gebruik van verschillende methodes zoals de de ozonmethode en de enzymenmethode.

De ozonmethode

SchoonmakenOzon is een gas met een erg bijzondere eigenschap: het is desinfecterend. Wanneer ozon met onaangename geurtjes in aanraking komt, vindt er een chemische reactie plaats waardoor de geuren geneutraliseerd worden.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld sprays zal ozon de geurtjes dus niet verdoezelen maar echt volledig verwijderen. Deze methode werkt erg grondig en is bovendien ook goed voor het milieu. Na de behandeling verandert ozon namelijk in zuurstof en daar worden we allemaal beter van.

De enzymenmethode

Naast de ozonmethode maken we ook gebruik van de enzymenmethode. Deze methode elimineert de rooklucht en in plaats dat het alleen verbloemd word met een andere geur. De speciale enzymen die bij deze behandeling gebruikt worden zorgen er namelijk voor dat geurmoleculen worden afgebroken. Binnen een paar dagen ben je van de vieze geurtjes af en geniet je van een fris tapijt.

Rooklucht verwijderen uit tapijt en vloerbedekking

Tapijt reinigenVeel mensen verwijderen de rooklucht wel uit hun meubels maar vergeten daarbij vaak dat de geur ook in het tapijt of vloerbedekking zit. Om een volledig fris interieur te krijgen is het belangrijk om ook het tapijt te laten reinigen. Wij kunnen je daarbij helpen!

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen of een berichtje onder dit blog achterlaten.

2 gedachten over “Rooklucht verwijderen uit tapijt

  1. Ward Rothuijsen

    Beste,

    Wij hebben recent een woning aangekocht ter Almere. De woning bevat een vastgelijmd tapijt op de trap die erg naar rook ruikt. Graag horen wij of jullie ons kunnen assisteren bij het verwijderen van de rook in onze woning, het tapijt kan er niet af worden gehaald. Alvast grote dank.

    Mvg,
    Ward Rothuijsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *