Vloerbedekking trap reinigen: alles wat je moet weten!

Om een schoon huis te hebben, moet je af en toe ook de trap onder handen nemen. Vloerbedekking trap reinigen is een flinke klus, maar soms moet het gewoon gebeuren. Met de volgende info kun je een keuze maken of je deze klus zelf aanpakt of laat uitvoeren door een professional.

Zelf je vloerbedekking trap reinigen

vloerbedekking-trap-reinigenElk jaar een paar keer goed vloerbedekking trap reinigen is een vereiste. Je kunt zelf aan de slag gaan met shampoo en een reinigingsmachine. Let echter goed op wanneer je een sproei-extractiemachine huurt. Een goede kwaliteit machine vinden is vaak lastig. Bij goedkopere machines werkt het zuig- of sproeigedeelte vaak niet goed genoeg. Het tapijt blijft dan te nat en het tapijt gaat stinken of schimmelen. Zoek dus zeker naar een gespecialiseerd bedrijf en huur een professionele waterstofzuiger.

Zo ga je zelf aan de slag!

 1. Stofzuig grondig het tapijt van je trap.
 2. Koop een aangepast reinigingsproduct en probeer het uit op een onopvallend plekje.
 3. Breng het product in gelijkmatige banen aan met een drukspuit.
 4. Laat het middel inwerken en borstel het vervolgens in de traploper.
 5. Maak je tapijt nat met warm water in de sproei-extractiemachine of de spuit.
 6. Zuig het water zo goed mogelijk uit het tapijt.
 7. Impregneer het tapijt met een impregneermiddel.

Mogelijke problemen bij zelf je vloerbedekking trap reinigen

 • Als je tapijt gaat stinken is hij te nat gebleven. Je moet het tapijt dan opnieuw schoonmaken en goed drogen.
 • Als je na het schoonmaken meer vlekken ziet dan voorheen, dan is je tapijt te nat gereinigd. De onderlaag geeft in dat geval af. Probeer het vloerbedekking trap reinigen opnieuw en gebruik eventueel een anti-browningmiddel.
 • Als je tapijt erg snel weer vuil wordt, dan is waarschijnlijk het reinigingsmiddel niet goed uitgespoeld.

Schakel een professional in!

Trap bekledingInderdaad, het is een hele klus. Gelukkig hoef je het niet per sé zelf te doen. Je kunt ook een professioneel bedrijf inschakelen. De prijs valt meestal goed mee en je vermijdt permanente schade. Onze experts gebruiken de volgende methodes:

 • Koolzuurreiniging: Deze methode is geschikt voor lichte of middelmatige vervuiling. We spuiten de traploper in met een reinigingsproduct en vervolgens met koolzuur. Daardoor weekt het vuil beter los van het tapijt. Daarna wordt het tapijt gedroogd.
 • Droogmethode: Ook voor lichte vervuiling. We borstelen een vochtig reinigingspoeder in je tapijt en zuigen dat daarna weer op. Deze methode geeft minder kans op vlekken uit de onderlaag
 • Dieptereiniging: Dit gebruiken we voor zware vervuiling. Eerst brengen we een vloeistof aan die het vuil losmaakt en die we daarna in het tapijt masseren met een borstelmachine. Daarna spoelen we dit uit met de dieptereinigingsmachine. Daarna wordt het tapijt gedroogd.
 • Bonnetmethode: Geschikt voor onderhoudsreiniging. We brengen een licht reinigingsmiddel aan en bewerken je tapijt een éénschijfsmachine.

Wil je meer advies over je vloerbedekking trap reinigen? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *