Vloerkleed reinigen | Tips en adviezen

Vloerkleed reinigenVoor een optimale hygiëne in huis is het belangrijk om je vloerkleed altijd schoon te houden. Wil je je vloerkleed reinigen? Dan kan je zelf de handen uit de mouwen steken of je kunt ervoor kiezen om het door een professional te laten doen.

Vuiler dan je denkt

De vloeren in onze woning staan elke dag bloot aan vervuiling: huisdieren, modderige schoenen en viezigheid als gevolg van morsen of andere ongelukjes. Bij een vloerkleed dringt dat vuil ook nog eens tot diep in de vezels, omdat we er constant overheen lopen. Bacteriën, stofmijt en meeldauw krijgen op die manier de kans om zich snel te vermenigvuldigen. Erg hygiënisch is dat natuurlijk niet en het kan zelfs aanleiding geven tot allergieën. Je vloerkleed reinigen is dan ook erg belangrijk.

Vloerkleed reinigen – meer dan stofzuigen

StofzuigenBij de wekelijkse poetsbeurt hoort het stofzuigen van de vloerkleden.

Dat is prima, maar helaas niet voldoende. Een vloerkleed reinigen moet minstens eenmaal per jaar grondig gebeuren en liefst op professionele wijze. Dat kan bij jou thuis, of in onze wasstraat.

Reiniging thuis

Als het vloerkleed niet al te erg vervuild is, kunnen we het bij jou thuis schoonmaken. Eerst spuiten we het in met een reinigingsmiddel om het vuil los te weken. Daarna gaan we erover heen met de borstelmachine en tot slot spoelen we het reinigingsproduct eruit met de extractiemachine. Als je dat wil, kunnen we het vloerkleed ook impregneren. Zo wordt het in de toekomst minder snel vuilen kun je makkelijker zelf je vloerkleed reinigen.

Reiniging in een wasstraat

Je kunt je vloerkleed ook laten schoonmaken in een wasstraat. Het gaat daarbij eerst door een klopmachine die het vuil en zand verwijdert, daarna wordt het geschrobd in de wasstraat en gecentrifugeerd. Tot slot wordt het vloerkleed nagekeken, gestofzuigd en ingepakt. Maar pas op! Niet alle vloerkleden kunnen op deze manier gereinigd worden. Zo zijn zijden, wollen en handgeknoopte Perzische kleden daar niet voor geschikt.

Vloerkleed reinigen voor langere levensduur

Laat uw vloerbedekking professioneel reinigen!Een vloerkleed dat regelmatig professioneel gereinigd wordt gaat aanzienlijk langer mee. Het blijft mooier en hygiënischer en de vezels worden niet aangetast. Het is echter wel belangrijk om geen jaren te wachten voor je het vloerkleed laat reinigen. Anders kan er al zoveel schade zijn, dat het resultaat niet is wat je had verwacht.

Wil jij ook een schoner en frisser vloerkleed? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Je vloerkleed reinigen was nog nooit zo makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *