Vloerkleed laten reiningen

vloerkleed reinigenVloerkleed laten reinigen – Het reinigen van een vloerkleed kan op veel verschillende manieren gebeuren. Het lijkt er soms wel op of elk reinigingsbedrijf zijn eigen methode heeft ontwikkeld. De meeste tapijtreinigers nemen het karpet mee om op hun eigen werkplaats te reinigen.

Veel bedrijven reinigen uw vloerkleed met een sproei extractie methode. Voor meubels is dit een prima methode maar niet voor vloerkleden. Dit komt omdat een vloerkleed vaak veel te dik is of hoogpolig waardoor het lastig is zo niet onmogelijk om al het vuil te verwijderen. Daarnaast heeft elk soort kleed en materiaal zijn eigen specifieke moeilijkheden waar toch wel veel vakkennis en ervaring voor nodig is.

Perzische tapijten reinigen

Reinigen van Perzische tapijten is een zeer specialistisch werk. Bij het reinigen van een kostbaar Perzisch tapijt zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Perzische tapijten die door nomaden zijn vervaardigd zijn vaak gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Alvorens deze tapijten gereinigd kunnen worden dienen de kleurstoffen eerst gefixeerd te worden om het zogenaamde bloeden van de kleuren te voorkomen. Daarnaast kan het kloppen van een Perzisch tapijt de schering draden beschadigen.

Berbers reinigen

Een vloerkleed laten reinigen van wol zoals een berber heeft een eigen aanpak nodig. Tapijten van zuiver scheerwol mogen bijvoorbeeld niet geborsteld worden. Wanneer een tapijt gespoeld wordt om vervolgens een vlek uit te borstelen dan verliest een berber zijn vezels Om die reden kunnen berbers beter niet met schrob machines behandeld worden. Een prachtig dik Turks tapijt wordt dan een stuk dunner na een flinke schrobbeurt en verliest om die reden een heel stuk van zijn charme.

Een vloerkleed laten reinigen verlengt de levensduur

Net als vloerbedekking hebben karpetten het zwaar te verduren. Schoenen, vuil, gemorste etensresten, omgegooide drankjes…, allemaal lastig schoon te maken. Dit vuil hoopt zich op tussen de polen en de basis van het karpet. Als u hier vervolgens weer overheen loopt, worden de vezels blootgesteld aan dubbele slijtage. En dat is wat je met het reinigen van een tapijt mede kan voorkomen!

Karpet reinigen

Een karpet reinigen is specialistisch werk. Ondanks dat kun je niet verwachten dat een zwaar vervuild karpet na een vakkundige reiniging weer als nieuw wordt. Veelal wordt een karpet pas gereinigd wanneer het zwaar vervuild is. Zelfs met de beste wil kan het karpet dan niet meer als nieuw worden. Regelmatig laten reinigen is dan ook echt het behoud van uw vloerkleed.

Vlekken

Helaas kan een tapijtreiniger niet altijd, alle vlekken verwijderen. De reden hiervoor is dat veel mensen te lang wachten met het inroepen van een vakman. Vaak proberen de meeste mensen eerst allerhande reinigingsmiddelen vaak zonder resultaat. Daarnaast wordt er te lang gewacht met het professioneel reinigen van een karpet. Ondertussen kan een vlek schade toebrengen aan de kleur van een tapijt. Wanneer de kleur van uw vloerkleed schade heeft opgelopen is dit door een reiniging niet meer te herstellen. Net als het regelmatig met uw auto door een wasstraat rijden is het voor een karpet belangrijk om elk jaar door een tapijtreinigingspecialist gereinigd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *