Vlekken verwijderen uit vloerbedekking

Vlekken verwijderen uit vloerbedekking kun je eenvoudig doen met wat koud of lauw water. In de meeste gevallen heb je geen enkel reinigingsmiddel nodig.

Vlekken verwijderen uit vloerbedekking

Je zult het niet geloven maar ik weet bijna zeker dat het grootste deel van vlekken in tapijt. Ontstaan door een verkeerde reiniging. Bijna alle gevallen is er een onjuist reinigingsmiddel gebruikt wat de vlek alleen maar groter of erger maakt. Het kan zelfs zo zijn dat als je een vlek niet kunt verwijderen en een tapijtreiniger inschakelt. Die vervolgens ongehinderd door kennis aan de gang gaat. De vlek zelfs veel erger kan worden als dat hij ooit was.

Vlekken ontstaan door verkeerde reinigingsmiddelen

Vlekken verwijderen uit vloerbedekkingNatuurlijk begrijp ik dat wel. Je hebt een duur tapijt en dan een glas rode wijn over je net nieuwe vloerbedekking heen. In paniek wordt er witte wijn , zout, HG, Vanish en wat nog niet meer over het tapijt gegooid. En vaak nog allemaal tegelijk ook. Zonder eerst te denken wat nu verstandig is.

Verstandig is om ons te bellen of te mailen. ook als je alleen een vlek hebt die verwijderd moet worden kun je bij ons terecht. Allereerst voor deskundig advies en anders om een afspraak te maken. Vlekken verwijderen uit vloerbedekking is tenslotte ons vak.

Meer als koud water heb je niet nodig

Met koud water kun je veruit de meeste vlekken verwijderen uit vloerbedekking. Je hebt lang niet altijd een wondermiddel nodig. Tapijt is vaak van synthetisch materiaal met een volle kern waar geen vuil in gaat zitten maar omheen blijft plakken. Wanneer je regelmatig je vloerbedekking stofzuigt, afentoe eens wat opfrist en om de paar jaar is laat reinigen door ons. Kun je bijna elke vlek uit je vloerbedekking verwijderen met koud water. Echt waar. Je hoeft dus niet meteen op zoek te gaan naar tante Kaat maar naar de waterkraan.

10 EHBO tips, voor vlekken verwijderen uit vloerbedekking

 1. Loop rustig naar de kraan en vul een emmertje met koud water
 2. Pak een witte handdoek
 3. Loop rustig terug naar de vlek, niet rennen
 4. Maak je handdoek nat met het koude water
 5. Wring de handdoek uit
 6. Dep zoveel mogelijk vuil met de handdoek op. Deppen niet stiekem wrijven
 7. Spoel je handdoek telkens even schoon in het koude water
 8. Ik herhaal deppen niet wrijven
 9. Komt er geen vuil meer af. Lig je de natte uitgewrongen handdoek over de vlek heen en wacht je tot het droog is. Niet telkens even kijken maar wachten.
 10. En ik herhaal nooit wrijven maar deppen, pfff

 

 

 

 

4 gedachten over “Vlekken verwijderen uit vloerbedekking

 1. Emma

  Mijn man ( van aquarius meubelreiniging ) en ik willen ons bankstel laten reinigen. Onze kinderen hebben een aantal lastige vlekken op de bank gemaakt. Ik vermoed dat sommige vlekken er nog wel uit te krijgen zijn. We hebben een stoffen bank, dus ik denk dat dit artikel over het verwijderen van vlekken uit vloerbedekking ook van toepassing is op onze bank. Het is goed om te weten dat je met koud water veel vlekken kan verwijderen, ik zal het eens proberen!

  1. admin Bericht auteur

   Ik zie dat u van Aquarius meubelreiniging bent. Mocht u advies nodig hebben over het reinigen van meubels
   of tapijt mag u altijd direct contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *