Welke tips werken

Op internet zijn er heel wat reiniging tips en tricks te vinden hoe je vlekken kunt verwijderen uit vloerbedekking. Maar welke tips werken echt en welke tips werken niet. Het leek ons leuk om enkele van deze huis tuin en keuken middelen eens te testen. Zie hieronhttps://www.tapijtreiniging-nederland.nl/wp-admin/edit.phpder het resultaat van de huis,tuin en keuken reinigingsmiddelen die het best werken..

4 basis reiniging tips

  • verwijder vlekken zo snel als mogelijk
  • niet schrobben maar deppen
  • gebruik niet teveel reinigingsmiddel
  • dep nat tapijt altijd zoveel mogelijk droog

Donker gekleurde etensvlekken verwijderen zoals chocola

vlek

Wat heb je nodig, afwasmiddel, water en een spons. Voordat je begint schraap je zoveel mogelijk vuil van het tapijt weg. Voor het resterende vuil maak je een mengsel van 1 deel afwasmiddel en 4 delen water. Hiermee dep je de vlek weg. Deppen en uitspoelen, deppen en uitspoelen en als laatste deppen en de spons uitspoelen. Daarna even droogdeppen met een witte handdoek.

 

Etensresten verwijderen zoals Pizza of andere vette vlekken

Zoveel mogelijk vuil wegschrappen met een lepel. Vervolgens neem je keuken papier en leg dit over de vlek heen. Neem een strijkijzer en zet deze in de laagste stand om vervolgens de vlek te verwarmevlekkenn. Er zal zoveel mogelijk vuil in het keukenpapier komen.Natuurlijk steeds het keukenpapier even verversen. Blijft er nog iets over van de vervuiling. Maak een oplossing van witte azijn, wat afwasmiddel en handwarm water. Hiermee de vlek deppen tot het weg is.

 

Wijn, koffie en ondefinieerbare vlekken

Doe wat spa rood in een plantenspuit en spuit de vlek hiermee in. Vervolgens met een witte handdoek de vlek droogdeppen. In de meeste gevallen een aantal keer herhalen tot de vlek weg is. Blijft er nog iets van een vlek achter. Ga dan verder met een mengsel van 1 deel afwasmiddel en 4 delen water.

Nagellak verwijderen

vlekNeem een witte doek met wat blanke aceton. En dep hiermee de vlek tot deze weg is. Dus niet zoals hiernaast met een gekleurde theedoek. Moet eerlijk zeggen dat het succes percentage zeer laag is.  In de meeste gevallen is de vlek niet of slechts gedeeltelijk weg.

Huisdieren ontlasting

reiniging tipsOntlasting van huisdieren blijft een lastig verhaal. Eerst zoveel mogelijk wegschrappen. Het beste is om Spa rood in een plantenspuit te doen over de vlek te spuiten en droog deppen. net zo lang herhalen tot er geen vlek meer te zien is. Echter zal het zeker niet altijd werken. In dat geval de beproefde methode van 4 delen water en 1 deel afwasmiddel gebruiken. ook dan zal de vlek niet altijd geheel verdwijnen. Hoe sneller je erbij bent des te hoger de succesratio is.

Heb jij nog tips die echt werken voor onze lezers. Laat het even weten in een berichtje onder dit artikel.

 

2 gedachten over “Welke tips werken

  1. Lauren de Bruijn

    Handige tips! Ik had geen idee dat de plekken van pizza met keukenpapier verwijderd kunnen worden, ongelooflijk! Ik ga gauw een nieuw tapijt kopen en als ik iets van de hoge kwaliteit koop wil ik dat goed onderhouden en op tijd schoonmaken (en ik hou van pizza!). En natuurlijk schakel ik liever een specialist in om mijn tapijt te reinigen als vlekken te serieus zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *