Vloerbedekking sneller vies na reiniging

Vloerbedekking wordt sneller vies na een reiniging. Dit hoor je wel vaker maar is het waar en hoe komt dat. In dit artikel ga ik er graag wat dieper op in.

Vloerbedekking reinigen

vloerbedekkingEr zijn verschillende mogelijkheden om vloerbedekking te reinigen. Maar bijna alle reinigingen worden uitgevoerd met een combinatie van reinigingsmiddelen, water en wrijving.  Wanneer een reiniging goed wordt uitgevoerd. Spuit de tapijtreiniger een reinigingsmiddel op het tapijt. Borsteld het reinigingsmiddel in het tapijt en spoelt het tapijt na met schoon water.

Reinigingsmiddelen

Reinigingsmiddelen kunnen het tapijt vervetten. Waardoor er de mogelijkheid ontstaat dat het tapijt sneller vuil wordt als dat je denkt. Dus het antwoord op de vraag, wordt het tapijt sneller vuil na een reiniging. Bij een goed uitgevoerde reiniging is het antwoord nee en bij een onjuist uitgevoerde reiniging is het antwoord ja.. Een tapijt wordt alleen sneller vuil wanneer de vloerbedekking verkeerd wordt gereinigd. Door het reinigingsmiddel niet volledig uit het tapijt te spoelen.

Wordt vloerbedekking na een reiniging sneller vuil

Laat het duidelijk zijn wanneer een reiniging niet juist wordt uitgevoerd dan is dat waar. Echter is het niet waar wanneer tapijt op de juiste manier wordt gereinigd.

De meeste reinigingsbedrijven gebruiken een Bonnet methode. Het tapijt wordt ingespoten met een reinigingsmiddel en met een roterende schijf wordt het vuil verspreidt en enigszins opgenomen met de katoenen pad van de machine.  Bij deze methode wordt het tapijt sneller vuil na de reiniging. Reden is dat het reinigingsmiddel niet volledig wordt verwijderd uit de vloerbedekking.

Dit geld hetzelfde voor de droogmethode waar een vochtig product in de vezels van het tapijt wordt geborsteld en daarna opgezogen met een stofzuiger. Ook dit laat een vervetting achter op het tapijt waardoor vervuiling sneller optreed.

Een goed uitgevoerde reiniging

Een tapijt wat op de juiste manier wordt gereinigd. Wordt zeker niet sneller vuil als een tapijt wat nog nooit is gereinigd. Niet elke vloerbedekking kan altijd op dezelfde manier worden gereinigd. Verschil in materiaal, hoogpolig, laagpolig. vervuilingsgraad er zijn verschillen. Hier komt dan ook het vakmanschap van een goeie tapijtreiniger om de hoek kijken. Wat bij iedere reiniging iedergeval van belang is. Is dat het gebruikte reinigingsmiddel weer uit de vloerbedekking wordt verwijderd. Heb je dan ook nog eens gekozen om de reiniging te combineren met het impregneren van het tapijt. Dan weet je zeker dat de vloerbedekking weer een hele tijd mee kan.

 

Eén gedachte op “Vloerbedekking sneller vies na reiniging

  1. Natalie

    Ik heb een lichte ruime woning. Dit stelde mij in staat te kiezen voor donker kamerbreed tapijt. Het gemak hiervan is dat het minder gauw vuil wordt, of er in ieder geval minder gauw vuil uitziet. Twee keer per week stofzuigen en af en toe shamporellen is het enige dat ik moet doen om het – voor mijn gevoel – in topconditie te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *