Bonnet methode

WAT IS DE BONNET METHODE?

De Bonnet methode is een veel gebruikte reinigingsmethode voor vloerbedekking. Om de bonnetmethode uit te voeren heb je een éénschijfsmachine nodig en een aantal katoenenpads of microvezelpads.

VOORBEHANDELING

Voor het mooiste effect is het nodig om eerst het tapijt goed te stofzuigen met een krachtige borstel stofzuiger. Om eerst zoveel mogelijk vuil te verwijderen en de platgelopen polen van het tapijt los te maken.

BONNET methode, alleen voor oppervlakte reiniging

De bonnet methode is alleen geschikt voor een oppervlakkige reiniging. De tapijtreiniger zal eerst een reinigingsvloeistof of gecarboniseerd (koolzuurgas) water gebruiken om over het tapijt nevelen.

Bonnet methode

Vervolgens pakt hij zijn éénschijfsmachine ook wel schrobmachine genoemd en zal met een katoenen pad het tapijt schrobben. Omdat hij gebruik maakt van een katoenen pad zal het vuil worden opgenomen door deze katoenen pad.

Omdat alleen de bovenste laag van het tapijt geschrobd wordt kun je niet spreken van een diepte reiniging maar wordt er gesproken van een oppervlakte reiniging.

Deze methode is dan ook meer geschikt als tussenreiniging, wat veel toegepast wordt in kantoren die regelmatig gereinigd worden.

NADEEL

Omdat het vuil wordt opgenomen door de katoenen pad zal er veel reiniging residu achterblijven in het tapijt. Dit zorgt ervoor dat het tapijt snel weer vervuilt. Door het tapijt nadien te impregneren voorkom je het probleem van snelle hervervuiling. Om werkelijk grondig het tapijt te reinigen is dit niet de juiste methode omdat vooral ingelopen zand niet verwijderd wordt..

VOORDEEL

Het grootste voordeel van de Bonnet methode is de snelle droogtijd. Door de geringe hoeveelheid vocht is de droogtijd zeer snel. Om die reden dat er ook wel over een droogreiniging wordt gesproken. Voor kantoorruimtes is het een ideale methode om het tapijt een frisse uitstraling te geven.

Gratis advies

Het beste is om u door ons goed te laten informeren. Voor tapijt wat slechts eenmalig gereinigd wordt is een dieptereiniging een betere keuze. Maar wilt u uw tapijt goed laten onderhouden door ons. Wordt er in veel gevallen een combinatieplan gemaakt. Periodiek reinigen met een dieptereiniging methode en wordt de bonnet methode als tussenreiniging aanbevolen.

2 gedachten over “Bonnet methode

  1. Ivan

    We hebben net een kantoor gehuurd voor onze start-up. Daar ligt nog tapijt. Het ziet er eigenlijk nog goed uit, alleen ruikt het nogal muf. Wellicht is deze reiniging een goede aanzet voor het onderhoud. Dan hoeven we geen nieuw tapijt aan te schaffen. Vooral voor een start-up geldt: op de kleintjes letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *