Onderhoud van vloerbedekking

onderhoud van vloerbedekkingOnderhoud van vloerbedekking is eenvoudiger als men vaak denkt. Ik durf te stellen dat het nog eenvoudiger is als een gladde koude vloer. Onderhoud van vloerbedekking is dermate eenvoudig dat je een trend ziet dat er steeds weer meer voor vloerbedekking wordt gekozen. Het is behaaglijk, warm en geeft sfeer in huis.  En dan hebben we het nog niet over de mooie akoestiek die vloerbedekking geeft tegenover een galmende huiskamer.

Hieronder ga ik verder in op het onderhoud van vloerbedekking. Je zult zien dat het heel eenvoudig en makkelijk is.

Onderhoud van vloerbedekking (Tips)

Het begint met een goede deurmat

Het onderhoud begint bij een goede deurmat. Heb je een goede deurmat voorkom je al dat veel vuil naar binnen wordt meegenomen.  Vaak wordt een deurmat als een sluitpost gezien en niet vaak wordt er aan een deurmat veel geld aan uitgegeven.  Dagelijks even de vloermat reinigen is eenvoudiger als een hele vloerbedekking stofzuigen. Bespaar dus niet op een deurmat maar koop het beste wat je kunt vinden en laat je vooral goed informeren bij een echte tapijtwinkel.

Twee keer in de week de gang stofzuigen

Minstens twee keer per week even de woonkamer en gang stofzuigen. Met een goede stofzuigen is het ook zo gebeurt. Wanneer je op zoek bent naar een goede stofzuiger let dan niet op de wattage maar eerder op de onderdruk. Wanneer de onderdruk van een stofzuiger minstens 160 minibar is zit je goed.

Vlekken verwijderen met water

Vlekken altijd direct schoonmaken. Dit kan in 90% van de gevallen met gewoon koud water worden gedaan. Vergeet niet dat deppen het beste werkt en dat wrijven een vlek alleen groter maakt.

Eens per jaar zelf je vloerbedekking reinigen

Zelf je vloerbedekking reinigen hoeft ook niet zo een probleem te zijn. Met een witte handdoek en wat lauw water kun je je vloerbedekking al eenvoudig schoonmaken en opfrissen. Boenen zeker niet doen gewoon met grote halen het tapijt afnemen. Spannender kan ik het niet maken.

Wil je een reinigingsmiddel gebruiken, neem dan een zacht en speciaal reinigingsmiddel. Gebruik zeker geen populaire en goedkope rotzooi die je tapijt alleen maar verknoeien.

Eens per drie jaar je vloerbedekking laten reinigen

Professioneel reinigen van je vloerbedekking zou ik zeker door ons laten uitvoeren. Dat hoeft voor een normaal huishouden echt niet elk jaar. Eens in de twee tot drie jaar is ruim voldoende om je vloerbedekking een lang leven te geven.

Voordeel van een professionele reiniging is dat wij de juiste machines hebben. Het effect wat we hier mee bereiken is zeker niet hetzelfde als je tapijt reinigen met een machine die je huurt bij de gamma of een eenvoudig Karcher apparaat waarbij je tapijt dagenlang nat blijft en uiteindelijk gaat schimmelen en stinken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *