Tapijt zelf reinigen

Zelf reinigen van tapijt kan goedkoop zijn maar ook duurkoop. Hieronder een aantal tips om rekening mee te houden.

DROOGREINIGING

De droge methode is een wat oudere vorm om zelf uw tapijt te reinigen. Hiervoor zijn er verschillende poeders in de handel. Die in het tapijt kan worden geschrobd of gestrooid. Om na een aantal minuten weer te worden opgezogen. Het is zeker geen intensieve reinigingsmethode waar u wonderen van kan verwachten maar het tapijt kan er wel mee opgefrist worden. Nadeel is dat er altijd reinigingsmiddel achterblijft in het tapijt. Met als gevolg dat het tapijt weer snel vies wordt. Regelmatig herhalen maakt het alleen maar erger.

BETERE REINIGINGSMETHODES

In doehetzelfzaken kun t u een reinigingsapparaat huren of kopen. Dit zijn vaak schamponeer machines. Waarmee u een reinigingsmiddel mee in het tapijt kan spuiten en weer meer kan opzuigen. Een prima methode mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd.

TIPS

Gebruik niet teveel reinigingsmiddel. Beter is het nog om de helft van de aanbevolen hoeveelheid toe te voegen als meer reinigingsmiddel dan de aanbevolen hoeveelheid. Het meeste vuil is gewoon oplosbaar met water. Reinigingsmiddel is dan ook niet altijd noodzakelijk.

Zuig het tapijt altijd zo goed mogelijk droog. Hiermee voorkomt u dat het tapijt gaat stinken of erger nog schimmelvorming optreedt. Wanneer het tapijt te nat is gereinigd kan het dagen duren voordat het tapijt weer beloopbaar is. Het resultaat wordt ook beter omdat in het vocht wat achterblijft vuil zit. Wat iin uw tapijt blijft zitten wanneer u het tapijt niet voldoende heeft droog gezogen.

Omdat u waarschijnlijk nog nooit een tapijt gereinigd heeft. Vergewis u zelf ervan dat het geen klus is die even snel kan worden uitgevoerd. Eenmaal begonnen moet u de ruimte ook helemaal gereinigd hebben. Het is niet raadzaam om de helft te doen en dan de volgende dag weer verder te gaan.

UW TAPIJT ZELF REINIGEN IS GOEDKOOP

zelf reinigenZelf uw tapijt reinigen is een mooie kostenbesparing maar soms kunt u beter wat geld uitgeven om de klus te klaren. Het gaat veelal sneller, grondiger en het resultaat is vaak veel beter. Wanneer u een goede tapijt reiniger in schakelt.

Een professionele reinigingsmachine kan simpel weg niet meer warmte en zuigkracht generen dan een doehetzelf machine die u kunt huren of kopen. Soms is goedkoop duurkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *